Vauvauutisia ei ole koskaan liikaa

Hope-riipus pitkällä ketjulla

Olen ollut seitsemän vuotta yksinkertainen mummi. Sekin on ollut todella ihanaa, mutta nyt pää on mennyt aivan pyörälle, koska mummin maailmaan on parin kuukauden sisällä putkahtanut kaksi uutta ihmistä. Kalenteri on mennyt muutaman kerran uusiksi, eikä minulta ole kysytty mitään.

Toinen tyttäristäni kehotti esikoisen saanutta siskoaan katsomaan tarkkaaan vastasyntyneen silmiin. Hänen mielestään vastasyntynyt on kuin ulkoavaruudesta tullut ja silmissä on kaikki maailman tieto. Pian silmät kuitenkin taas näyttävät tavallisilta ihmissilmiltä. Tämä on totta. Kun sain esikoiseni, minua koskettivat myös nuo vastasyntyneen silmät ja olemus. Silloin löysin runon, joka on jäänyt minulle muistoksi niistä ajoista:

Lapsi kuin lintu,
kaukaa tullut,
silmissä vielä
matkan ja tuulen muisto.
Kasvosi mahtuvat kätteni maljaan.
Kannatan sinua vetten päällä.
Syvien, pimeitten vetten päällä
lastani, lintua kannatan.

Ihmeitä on ja ihmeitä tapahtuu. Hypistelen kaulassani nimiriipusta, jossa on ensimmäisen lapsenlapseni rakas nimi. Nyt voisin keksiä ehkä jotain uutta. Se voisi olla vaikka Rakkaus-koru. No, eipä sitä tarvitse keksiä, se jo minulla onkin. Lisään vain kätevästi kaksi uutta kirjainlaattaa koruun, kun pienten nimet ovat tiedossa.

Jos korujen lähettämisessä on ollut joskus viiveitä, se ei ole ihan kaikki postin syytä. Olen ollut nimittäin aina päivän tai pari ihmettelemässä näitä pieniä ja hoitamassa koiria. Jos sinulla on jokin tietty takaraja, milloin korujen pitää olla perillä, kannattaa aina ottaa suoraan yhteyttä. Normaalisti olemme mieheni kanssa pajassa todella nopeita valmistamaan tilatut korut. Pari työpäivää kuluu valmistamiseen, mutta posti vie ajasta usein jopa viisi työpäivää. Plusmerkki lähetykseen takaa, että se saapuu yhdessä, kahdessa työpäivässä. Laitan myös TOIMITUKSESTA -kohtaan aina, jos meillä on joskus jokin pidempi loma, emmekä silloin tee koruja.

Näillä ajatuksilla: kaunista syksyä kaikille teille ihanat! Olkaa lempeitä toisillenne.