Tule hyvä joulu

 

Olen ollut hyvin kiireinen. Jostain syystä verkkosivutkin kaatuivat viime viikonloppuna ja se lisäsi rutkasti stressiä. Ne saatiin onneksi pian korjattua. Joulu on oikeastaan aika pelottavaa, jos lähtee mukaan siihen hulinaan. Olen yrittänyt pysytellä poissa kaikista suurista ostoshelveteistä. Ne lahjat, jotka annan, olen pikkuhiljaa hankkinut vuoden aikana.

Ideakoruja on tilattu tasaiseen tahtiin ja olen saanut jakaa myös osan tuotosta Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton tilille. Eläimet ovat hyvin lähellä sydäntäni. Ne eivät itse pysty vaatimaan oikeuksia ja paljon on vielä tehtävää. Olen tyttärieni kanssa kasvissyöjä, ollut jo pitkään. Se on eettinen ja ekologinen valintani.

Olen miettinyt, ovatko Ideakorut eettisiä tai ekologisia. Mielestäni ne ovat. Ne tehdään sterlinghopeasta, joka suurelta osin kierrätetään. Nytkin odottaa iso kahden kilon erä, jonka lähetän takaisin tehtaalle Norjaan kierrätykseen. Hopeapalat ja murut ovat hukkapaloja tai ne ovat meneet pilalle. Murusetkin säilötään.

Ideakoru ei ole kertakäyttäostos. Omat hopeakoruni olen säilönyt lapsuudestani asti ja ne ovat tärkeitä minulle. Niissä jokaisessa on tarina. Kuvassa on uusin ”lapseni”, Ystävyys -ranneketju <3