Tänään on Osta työtä Suomeen -päivä!

Joulukuun ensimmäisenä perjantaina eli tänään 1.12. vietetään Osta työtä Suomeen -päivää.
Yrittäjänä toivoisin, että ostaisimme vastuullisesti. Ideakorut ovat käsin tehtyjä täällä Harjavallan pajassamme. Jokainen koru käy läpi monta vaihetta. Hopea hankitaan Saksasta ja Ruotsista ja se on lähes 100 % kierrätettyä. Myös oma hukkahopeamme lähtee jälleen kiertoon. Kun ostat korun, mieti mistä se on tehty ja missä!

Hopeakoru ei ole rihkamaa vaan arvometallia, jolla on tarkat vaatimukset. Leimaamme työn ja ostamme joka vuosi uuden vuosileiman. Tukes valvoo toimintaamme. Korun hinnasta palautuu yrittäjän kautta 24 % joka kuukausi valtiolle ja tietysti yrittäjä maksaa myös tuloveroa. Olen maksanut oman eläkkeeni pääsääntöisesti yrittäjänä, aiemmin myös maatalousyrittäjänä. Ja kun itse muistan ostaa kotimaista, raha liikkuu meillä täällä Suomessa ja siitä hyötyvät kaikki.

Päivä puhuttelee erityisesti nyt. Jatkuvien kriisien keskellä kuluttajat ovat valintojen edessä: missä tilanteessa panostaa laatuun ja missä puolestaan säästää? Valitako vastuullisemmin ja mistä ylipäänsä tietää, mikä on vastuullinen valinta?

Tässä viisi vinkkiä joulunajan ostoksiin Osta työtä Suomeen -päivän kunniaksi:
1. Osta vain tarpeeseen ja harkiten!
2. Suosi suomalaisia palveluita.
3. Tutkaile onko tuotteessa, jonka harkitset ostavasi, jokin suomalaisesta työstä kertova merkki: Avainlippu-, Hyvää Suomesta, Sirkkalehti- tai Design from Finland -merkki. Jos ostat verkkokaupasta, katso, onko kaupassa Suomalainen verkkokauppa -merkki. ( esim. www.ideakoru.fi Oma huomio: Kannattaa katsoa verkkosivuilta aina yhteystiedot, esim. hiljattain oli huijaus Niemi Putiikin sivuilla. Sivut näyttivät kotimaisilta, mutta ei löytynyt kenenkään nimeä tai osoitetta. Tuotteet tulivat made in Kaukaa, jos yleensä tulivat ja palauttaminen oli lähestulkoon mahdotonta.)
4. Tee suomalaisen ostamisesta tapa vuoden jokaisena päivänä.
5. Iloitse ostaessasi, että työllistät suomalaisia ja hankintasi luo hyvinvointia Suomeen!
Kampanjan avulla halutaan muistuttaa kuluttajia suomalaisen työn tärkeydestä ja kannustaa valitsemaan kotimaisia tuotteita ja palveluja.

Vaikka et lähtisikään nyt oikopäätä ostoksille, tänään on hyvä tilaisuus pohtia omia kulutustottumuksiaan. Päivän takana on Suomalaisen Työn Liitto. Jos jokainen suomalainen ostaisi 10 eurolla kuussa suomalaisia tuotteita ja palveluita, voisimme säilyttää jopa 10 000 työpaikkaa!