Onko talvi tuntunut pitkältä?

Tämä talvi on tuntunut erityisen pitkältä ja väsyttävältä. Nyt valo alkaa voittaa ja kevät kurkkii kulman takana. Oletteko huomanneet, että linnut laulavat jo? Ne lajit ja yksilöt, jotka ovat sinnitelleet Suomen talvessa, ovat availleet ääntään. Se on lohdullista ja ihanaa.

Talven pimeinä iltoina on ollut aikaa hiljentyä. Kivet ovat taas uudestaan inspiroineet minua. Ideakoruissani olen käyttänyt paljon onyksejä, vuorikiteitä ja ruusukvartseja. Uskoi sitten kivien voimaan tai ei, ne tuntuvat hyvältä kädessä ja iholla. Monet käyttävät myös meditoidessaan kivihelminauhoja, sillä helmien koskettelu rauhoittaa mieltä.

Onyksin on uskottu antavan voimaa ja auttavan vaikeina aikoina. Se antaa energiaa, helpottaa stressiä ja surua. Onyks-kiveä on usein käytetty myös rukousnauhoissa. Sitä sanotaankin voimakiveksi.

Vuorikide on kivien kuningas tai peräti kuningatar. Se on ollut ympäri maailmaa parantajien, shamaanien ja mayojen kantama kivi, jolla on uskottu olevan parantavia voimia. Muinoin vuorikiteen sanottiin olevan myös jäätynyttä jäätä tai valoa kiinteässä muodossa. Kiven uskotaan puhdistavan mieltä ja sitä on pidetty myös henkien asuinsijana.

Ruusukvartsi on sydämen ja rakkauden kivi ja sitä kutsutaan myös särkyneen sydämen parantajaksi. Se vahvistaa rakkautta ja ystävyyttä. Sen uskotaan avaavan mielen luovuudelle ja mielikuvitukselle.

Ideakorun uusina rannekoruina on nyt kivihelmikoruja, joissa on sterlinghopeinen lantti. Siihen voi itse suunnitella oman tärkeän sanan tai merkkejä.