Miksi Ideakorussa ei ole alennusmyyntiä?


Olin tänään ostoskeskuksessa ja kovaääniset toitottivat, että nyt kannattaa shoppailla, sillä on ALE. Mietin, ettei koskaan kannata vain shoppailla. Tietysti ALEsta voi hankkia sellaista, jota todella tarvitsee, mutta pelkkä shoppailu tuntuu kamalalta.

Ideakorussa ei ole alennusmyyntiä, koska korut eivät vaihdu sesongin mukaan. Ideakorun on tarkoitus säilyä sesongista toiseen, vuodesta toiseen ja toivottavasti vielä vuosikymmeniä. Olen hyvin harvoissa myyntitapahtumissa, silloin saatan laittaa viimeisiä kappaleita alennukseen, mutta hyvin harkitusti. Kun asiakas hankkii Ideakorun, hänen kuuluukin harkita ostostaan niin, että se ei ole pelkkä mielijohde. Näin ostettu koru on arvokas kantajalleen.

Ideakorustakin löytyy melko edullisia koruja. Hinta on suhteessa siihen, kauanko niiden valmistamiseen on pajassamme mennyt ja paljonko niissä on hopeaa. Korut ovat kaikki sterlinghopeaa, joka takaa sen, että ne ovat laadukkaita ja niissä on vaadittavat leimat. Hintaan on lisätty myös 24 % arvonlisäveroa, joka Suomessa vaaditaan ja se tilitetään valtiolle. Se on pienelle käsityöyrittäjälle todella korkea vero, jonka joskus toivoisi olevan vähän pienempi. Tietysti normaali tulovero maksetaan arvonlisäveron lisäksi. Yrittäjä kuuluu myös yrittäjäeläkejärjestelmän piiriin eli yrittäjän on maksettava ennen eläkeikää kuukausittain yrittäjäeläkemaksua. Se kerryttää omaa eläkettä eli tarkoittaa sitä, että yrittäjä maksaa itse oman eläkkeensä.

Näiden seikkojen vuoksi Ideakorussa ei ole alennusmyyntiä!