Leipää lempee ja lämpöö kaikille!

Jotkut biisien sanat jäävät pyörimään mieleen, eikä välttämättä kurjana korvamatona, vaan jopa voimalauseena. Syyskuussa olen pyöritellyt mielessäni Miljoonasateen Marraskuuta: ”Ohi syyskuun, Läpi repaleisen lokakuun… marraskuu.. Nyt on sen kuoreen kirjoitettu beibi I love you!”. Vain elämää -sarjassa Herra Ylppö lauloi Arja Korisevan koskettavan laulun
”Leipää lempee ja lämpöö – Leipää ei ees paljon, vähän vaan – Ja lämpöö jotta talvi taretaan”.

Sanat ovat olleet myös Ideakorun ”Se juttu”! Asiakkaat ovat vuosien varrella (vuosia on muuten jo 16) pyytäneet koruihinsa sanoja ja lauseita tuhansia ja taas tuhansia. Ne on hakattu kirjain ja merkki kerrallaan hopeaan. Miten ihania koskettavia tarinoita ja miten monessa olen saanut olla mukana. Lasten syntymät, juhlat, jotka on haluttu muistaa hopeaan hakattuna ja myös vaikeat ajat, joissa on auttanut mukana kulkevan korun voimalause.

Vuosi on ollut poikkeuksellinen. Luulin, että koronan myötä myös korujen myynti hiipuu, mutta onneksi niin ei käynytkään. Olemme kääntyneet ehkä sisäänpäin ja ehtineet tutkia sisintämme, mitä haluamme ja mitä kohti menemme. Perhe ja ystävät ovat tulleet entistä tärkeämmiksi.
Kaulassa kulkeva amuletti on nimiä täynnä, nämä ovat minulle ne tärkeimmät. Ranteessa on koru, josta voin lukea: Älä pelkää! Korvakoruissa on teksti Memento vivere (muista elää)! Tuo viimeinen, Ideakorun tärkein lause on korona-aikaan tullut aina vain ajankohtaisemmaksi. Alkukevät todisti, että emme koko maailmanakaan, saati ihmisenä, voi tietää, mitä huomenna tapahtuu. Elämämme koostuu hetkistä, jotka ovat juuri nyt. Kun kirjoitin tämän, se hetki on jo mennyt.