KIVIHELMET HEHKUVAT ELÄVÄÄ ENERGIAA

Kivet ovat kiinnostaneet minua lapsesta asti. Askartelin niistä silloin kaikenlaista ja hypistelin niitä käsissäni. Aikuisena olen raahannut matkoiltani valtamerien rannoilla sileiksi hioutuneita kiviä. Jo historiamme alkuajoista lähtien kivet ovat olleet tärkeitä, ne ovat olleet työkaluja, niiden pintaan on maalattu ja niiden voimaan on uskottu. Kivet myös muistuttavat meitä planeettamme synnystä, josta mekin olemme saaneet alkumme. Ne ovat syntyneet kovan paineen alla ja ovat kaikki ainutlaatuisia hehkuen elävää energiaa.

Ideakorut tehdään sterlinghopeasta, joihin yleensä hakataan tekstiä, numeroita tai muita merkkejä. Kuitenkin jo melkein alusta asti olen käyttänyt mm. onyksi- ja vuorikidehelmiä. Onyksissa minua viehättää sen pelistetty tyylikkyys. Mustikkariipuksen mustien helmien hypistely tuo mieleen rukousnauhan. Niissä onkin hyvin yleisesti käytetty onyksikiviä. Kiviin liitetään hyvin usein mystisia ominaisuuksia, joidenkin mielestä ne jopa antavat voimaa.

Erityisesti onyksin on uskottu antavan voimaa ja auttavan vaikeina aikoina. Sen kerrotaan antavan energiaa, helpottavan stressiä ja surua. Sitä sanotaankin voimakiveksi. Ken uskoo kivien voimaan, voi innostua myös vuorikiteestä, jota pidetään kivien kuninkaana. Se on ollut ympäri maailmaa parantajien, shamaanien ja mayojen kantama kivi, jolla on uskottu olevan parantavia voimia. Muinoin vuorikiteen sanottiin olevan myös jäätynyttä jäätä tai valoa kiinteässä muodossa. Kiven uskottiin puhdistavan mieltä ja sitä on pidetty myös henkien asuinsijana.

Onyksin ja vuorikiteen lisäksi olen ottanut valikoimiin myös vihertävän aventuuriinin. Sen sanotaan rauhoittavan tunteita. Sen toivotaan tukevan ja suojelevan ja olevan avuksi tunnesolmujen avaajana. Se on lempeä sydänchakran kivi. Ruusukvartsiakaan ei voi ohittaa! Se on sydämen ja rakkauden kivi ja sitä kutsutaan myös särkyneen sydämen parantajaksi. Sen uskotaan vahvistavan rakkautta ja ystävyyttä ja avaavan mielen luovuudelle ja mielikuvitukselle.

Uskoi kivien voimaan tai ei, ne ovat upeita, alkukantaisia ja aitoja. Ideakorun korvarenkaissa on ollut 8 mm kivihelmiä ja nyt ajattelin, että helmiä voisi hankkia myös erikseen ja vaihdella tilanteen ja mielialan mukaan helposti. Niitä voi keräillä myös riipuksiin.