Ideakorun joulu alkaa!

Tänään annoin periksi. Sanoin puolisolleni, että nyt laitetaan jouluvalot ulos, on niin pimeää! Hän totesi, että juurihan aiemmin aamulla valitit, että joulu alkaa joka vuosi aiemmin. Tänä viikonloppuna monessa kaupungissa on joulunavaus. Ideakorun osalta on hyväkin, jos joulukiireet ajoittuvat pidemmälle välille. Ja kun miettii asiaa tarkemmin, voi olla parempikin, että nyt voisi rauhassa suunnitella ja hankkia mahdolliset lahjat ja muistamiset. Kerrankin ajoissa.

En tykkää hössöttämisestä ja mielestäni lahjatkin voisivat olla todella harkittuja, eikä kiireessä marketeista ostettuja turhakkeita ja härpäkkeitä. Niissä voisi olla sanoma tai ne voisivat osoittaa onnea ja kiitollisuutta. Niitä ei heitettäisi pois kuukauden tai vuoden päästä. Ne säilyisivät muistona vaikka loppuelämän ja muistuttaisivat lahjan antajasta ja ehkäpä juuri tuosta tietystä joulusta.

Vaikea olla päättelemättä, mihin tämä kirjoitukseni johtaa. No tietysti Ideakoruihini, joista löytyy jokaiselle jotakin kaunista ja arvokasta. Puolisolle rannerengas, johon on kirjoitettu hänelle tärkeä ja oma viesti. Lapselle pieni lanttiriipus omalla kirjaimella. Äidille korvakorut tai rannekoru, jossa on lapsen tai lapsenlapsen nimi. Isälle avaimenperä, jossa on viesti vaikkapa lapselta. Siskolle iso lanttiriipus, jossa on teksti sisko, sillä siskoja tarvitaan aina. Veljelle riipus kaulaan omalla sloganilla ja ystäville ihania lanttiriipuksia.

Jokaiseen koruun tulee mukaan tyylikäs korurasia, joka on jo valmiiksi joululahjan muodossa, eikä välttämättä tarvitse kuin nyörin ympärilleen jos sitäkään.

Postilakosta huolimatta Matkahuolto toimii ja vie joululahjat ja tilaukset asiakkaan lähimmälle R-kioskille. Olisiko nyt hyvä aika suunnitella persoonallinen joululahja?