Hyvää Yrittäjän päivää!

Yrittäjän elämä on luovaa, yksikään päivä ei ole samanlainen. Eilen istuin klo 8-16 digikoulutuksessa pää höyryssä, illalla tein kansion valmiiksi kirjanpitäjälle ja vastailin asiakkaille puhelimitse, sähköpostilla, tekstiviestillä, omalla mesellä, Ideakorun mesellä, facebookissa, whatsappilla ja oliko niitä vielä muita.

Fiilistelin illalla vielä Minerva Virtamon tekemää brändivideota. Olin siitä niin haltioissani, ettei uni tahtonut tulla, mutta aamulla sain nukkua pidempään.

Tänä aamuna Irene-tyttäreni pyysi apua yrittäjyyteensä, joka on juuri alkanut. Jossain vaiheessa teki mieli sanoa, että älä ala, mutta mitä vielä, totta kai! Onnea yrittäjyyteen, se on haastavaa, mutta upeaa.

Samalla laskutin ja tein pankkihommia, postitin tuotantopuolen (mieheni Markku) tekemiä koruja. Iltapäivällä aion tutustua tarkemmin eiliseen oppimaani tietoon. Ellei sitten tule jotain yllättävää, joka on hyvin todennäköistä. Esimerkiksi joku haluaa korun viikonlopuksi ja sitten tuleekin kiire, mutta asiakkaan toiveet on ihana toteuttaa, koska asiakkaan hyvä mieli tarttuu myös minuun.

Joskus teen kyllä inhimillisiä erehdyksiä ja ne harmittavat älyttömästi, koska yritän aina parhaani, enkä päästä käsistäni huonoa työtä. Myös kuukaudet vaihtelevat, joskus on pelottavan hiljaista ja sitä ajattelee, että tässäkö tämä nyt oli. Sitten taas tulee ostopiikkejä ja silloin yrittää revetä joka suuntaan, koska nämä kuukaudet yleensä ovat täynnä kaikkea muutakin.

Myyntitapahtumat olen jättänyt melkein kokonaan ja keskityn pariin jälleenmyyjään ja verkkokauppaan. Tapahtumat vievät loputkin energiani. Ihmisten kohtaaminen on ihanaa, mutta erityisherkkänä nämä kohtaamiset vievät joksikin aikaa minusta niin paljon, että olen päättänyt käydä vain hyvin harvoissa tilaisuuksissa.

Voi olla, että käyn metsässä pikku lenkillä ja jatkan illalla. Se tässä työssä onkin kaikkein ihaninta. Voin ajoittaa työni mihin kellonaikaan tahansa. Digiaika auttaa myös siinä, että voin lähteä pikkulomaselle ja hoitaa asioita verkossa. Pitkiä aikoja ei voi olla poissa, sillä asiakkaat odottavat, eikä koruja synny kuin Markun ja minun kotipajassa.